-bash: ./change_display.sh: No such file or directory

Started by Laskov Constantine, January 12, 2016, 11:53:00 pm

Previous topic - Next topic

Laskov Constantine

Linux rk3188 3.0.36+ #285 SMP PREEMPT Thu Apr 2 15:42:33 EEST 2015 armv7l

root@rk3188:~# ./change_display.sh
-bash: ./change_display.sh: No such file or directory

JohnS


Laskov Constantine

Good evening.
Look at the first line. It is for rk3188 SOM EVB.
As it was said in manual - look at page 18
https://www.olimex.com/Products/SOM/RK3188/RK3188-SOM/resources/RK3188-SOM-UM.pdf

Today I've tried command xrandr, and received such output:
//
olimex@rk3188:~$ xrandr --size 1280x1024
Can't open display
//

So as a result at present moment, I can't connect my RK3188-SOM-EVB-4G to any monitor that I have.
I have Samsung 940N with native resolution 1280x1024x50Hz, Asus - 1400x900, Benq 1920x1280x50Hz and two laptops. For connection to them, I'm using hdmi- vga converter. And I'm sure it is all right, it works perfectly with Raspberry (that have less MIPS, as olimex said in bucklet)

The manual says:
//
In case you need a custom video output resolution you would need to edit the kernel. There are no
configuration files that can be easily edited to achieve the desired video output.
//

But I can't find any clue what commands I should use for that.
Here:
https://www.olimex.com/wiki/RK3188-SOM
is nothing about it.


JohnS

Wow, that's odd.

What does ls show?

Also, try such as
find -name 'change*sh'

John

Laskov Constantine

I've tried as you said, and it works.
First of all system found ./change_display.sh and then I could use this command
//seems strange for me
; but Thx a lot, this was helpful
!!!!!
BUT now after this operation I encountered the next trouble.
!!!!!
My debug UART listens for my commands, but I cannot receive no visible response from debug UART. My board implement such commands as 'reboot' or 'poweroff' (any with visible response) from debug UART, but I cannot see no response in Putty monitor.
And in the same time I can see full output by SSH. //look screenshots below

I cannot understand how to add an image in this post, so look up my OneDrive:
https://onedrive.live.com/redir?resid=5A5BDCFF217CCCDA!73747&authkey=!AFA7dRbXZ0anZnU&ithint=folder%2cpng
or I can put it on my website with detailed description of all issues that I'm encountering.

I successfully re-flash NAND, I tried to remove and insert battery, I tried to boot from SD image, I tried different UART-to-USB converters (I have three of them, one yours, that I ordered with board and two CP2102 mine). And I'm an embedded engineer, so I don't confuse RX and TX.
So I think I tried everything. Nothing was helpful, UART listens to me, but does not answer.
I'm not seeing 'olimex@rk3188:~$', nothing, at all.
I should turn on echo to see what I'm typing.
And else. I'm working with your device in ESD protective wristband, I know what is 5V TTL and 3.3V CMOS levels (cp2102 can implement both).
I'm sure it should be simple explanation of what happening, but I can't find it.
On đťonday, I will test UART lines with oscilloscope, but it seems to me, that my RK shoud prepare for long trip to motherland)))
B.R. Constantine Laskov.

JohnS

I don't understand why you say "your".  I don't work for Olimex.

John

Laskov Constantine

Sorry JohnS, I was not going to offence you anyhow.
Thank you for your support and quick response.
I decided to remove this one-side dialog to my site:
http://microelk.azurewebsites.net/RK3188/RK3188.
Maybe this will attract attention of OLIMEX's support engineers.