Welcome, Guest

Author Topic: Using Active Electrode as Passive  (Read 2440 times)

ellecieffe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
  • Karma: +1/-0
Using Active Electrode as Passive
« on: September 28, 2015, 03:03:30 PM »
Hi, it is a good idea using active electrode as passive?
Maybe bypassing the opamp?

Thanks

LubOlimex

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1949
  • Karma: +50/-3
Re: Using Active Electrode as Passive
« Reply #1 on: September 29, 2015, 02:20:00 PM »
Hey,

I can't seem to comprehend this question. Care to explain?

If you want to use an active electrode for the feedback connection (DRL) - it would not work.

Best regards,
Lub/OLIMEX
Technical support and documentation manager at Olimex

ellecieffe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
  • Karma: +1/-0
Re: Using Active Electrode as Passive
« Reply #2 on: September 29, 2015, 03:55:20 PM »
Hey,

thanks for the reply.

I would like to use the olimex active electrodes as mere passive electrodes, no plugging them into the power line.

N.B. I'm not using Olimex EEG-SMT

thanks

LubOlimex

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1949
  • Karma: +50/-3
Re: Using Active Electrode as Passive
« Reply #3 on: October 06, 2015, 10:55:27 AM »
But we have passive electrodes EEG-PA here: https://www.olimex.com/Products/EEG/Electrodes/EEG-PE/open-source-hardware

Best regards,
Lub/OLIMEX
Technical support and documentation manager at Olimex