February 21, 2024, 04:00:11 AM

Problem with uploading to OLIMEX-NANO

Started by ReactivE86, May 20, 2015, 08:45:21 AM

Previous topic - Next topic

ReactivE86

Hello,
I have problem with my OLIMEXINO-NANO (ATMEGA32U4 Arduino Leonardo compatible). I have Windows 64bit. I have this hardware for 5 days and I installed software and drivers properly, because I haven't got any problems with uploading earlier. After this few days I wanted to launch hardware, but operating system found only COM4 (Arduino Leonardo bootloader) and he can't find COM5 (Arduino Leonardo). I was looking for a help in FAQ and I found that if internal LED hasn't blinked after Reset it means there is something bad with bootloader. Below you can find information from software why he can't upload my sketch:
avrdude: Version 6.0.1, compiled on Apr 15 2015 at 19:59:58
         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
         Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

         System wide configuration file is "D:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/etc/avrdude.conf"

         Using Port                    : COM4
         Using Programmer              : avr109
         Overriding Baud Rate          : 57600
         AVR Part                      : ATmega32U4
         Chip Erase delay              : 9000 us
         PAGEL                         : PD7
         BS2                           : PA0
         RESET disposition             : dedicated
         RETRY pulse                   : SCK
         serial program mode           : yes
         parallel program mode         : yes
         Timeout                       : 200
         StabDelay                     : 100
         CmdexeDelay                   : 25
         SyncLoops                     : 32
         ByteDelay                     : 0
         PollIndex                     : 3
         PollValue                     : 0x53
         Memory Detail                 :

                                  Block Poll               Page                       Polled
           Memory Type Mode Delay Size  Indx Paged  Size   Size #Pages MinW  MaxW   ReadBack
           ----------- ---- ----- ----- ---- ------ ------ ---- ------ ----- ----- ---------
           eeprom        65    20     4    0 no       1024    4      0  9000  9000 0x00 0x00
           flash         65     6   128    0 yes     32768  128    256  4500  4500 0x00 0x00
           lfuse          0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           hfuse          0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           efuse          0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           lock           0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           calibration    0     0     0    0 no          1    0      0     0     0 0x00 0x00
           signature      0     0     0    0 no          3    0      0     0     0 0x00 0x00

         Programmer Type : butterfly
         Description     : Atmel AppNote AVR109 Boot Loader

Connecting to programmer: .
Found programmer: Id = "CATERIN"; type = S
    Software Version = 1.0; No Hardware Version given.
Programmer supports auto addr increment.
Programmer supports buffered memory access with buffersize=128 bytes.

Programmer supports the following devices:
    Device code: 0x44

avrdude: devcode selected: 0x44
avrdude: AVR device initialized and ready to accept instructions

Reading | ################################################## | 100% -0.00s

avrdude: Device signature = 0x1e9587
avrdude: reading input file "D:\Users\reV\AppData\Local\Temp\build1786759938084861841.tmp/sketch_may19b.cpp.hex"
avrdude: writing flash (4252 bytes):

Writing | avrdude: ser_send(): write error: sorry no info avail


Anyone had a similar problem? What should I do to launch my Arduino?