eeg-smt don't work

Started by CB, September 01, 2014, 05:23:50 pm

Previous topic - Next topic

CB

September 01, 2014, 05:23:50 pm Last Edit: September 02, 2014, 04:33:43 pm by CB
Hi
I bought an eeg-smt device, but with new drivers the

device doesn't give no signal in output. I installed the

older diriver noting that the device works, but

unfortunately after a short time the crazy mouse

syndrome come to manifest.It's clear that the product I

purchased is equipped with an IC FT232RL that has the bug

mentioned in the forum and in this state the device

becomes unusable. In fact even though I disable the

mouse and touch pad do not know how I could using a PC.
Does anyone have any suggestions? Thanks

LubOlimex

Hello CB,

For installation instructions please refer to chapter "2.4 How to setup the board, peripherals and your personal computer" on page 8 of hte user's manual here: https://www.olimex.com/Products/EEG/OpenEEG/EEG-SMT/resources/EEG-SMT.pdf

Only FTDI chips with 1213-C mark were affected and the issue was resolved by the end of 2013. All devices manufactured in 2014 should not have the issue. Inspect your FTDI chip and check if it has 1213-C written on its back. If it doesn't you can use the latest drivers.

Best regards,
Lub/OLIMEX
Technical support and documentation manager at Olimex

CB

Everything works when I install the driver 2.08.14 and the registry key HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\sermouse value=4.
Likely I have a FTDI chip with code 1213-C even though I bought eeg-smt eeg in February 2014 (I did not open the device to see the chip to avoid losing your warranty).
Best regards
Carlo