Can't boot without the WIFI board

Started by alexfreed58, June 03, 2021, 02:49:44 am

Previous topic - Next topic

alexfreed58

I got more luck with the just found A13-OLinuXino-buster-base-20210513-112230.img

It boots OK but only if the WIFI board is plugged in and power comes from the USB connector.
When I try to boot the standalone CPU module powering it from a nice 3.3 V lab power supply via the UART1 pin, all I get is:
U-Boot SPL 2021.04+olimex-1-20210507.081028 (May 07 2021 - 08:11:19 +0000)
DRAM:
U-Boot SPL 2021.04+olimex-1-20210507.081028 (May 07 2021 - 08:11:19 +0000)
DRAM:

forever.

What am I doing wrong? Also is there a document on compiling the kernel so that I can modify the video settings? I want to use an 800x600 9" LCD.

LubOlimex

I tested it today and it boots fine.

Probably insufficient power supply over the 3.3V or wonky connections. Might be corrupted file system on the card, so also try to re-write that.

Also I assume you split the GND - one wire for serial debug and the other for the power supply?

About the displays investigate the overlays here:

https://github.com/OLIMEX/olinuxino-overlays

Notice there is command in the Linux olinuxino-display - check that too.
Technical support and documentation manager at Olimex

alexfreed58

Thanks for the reply. Indeed the module is quite sensitive to the power quality, so that is solved.
As for the video overlays: the mentions tool "olinuxino-display" just selects one of pre-defined overlays. Is there a document on building your own?

I have compiled a kernel "Linux version 3.4.104+" following the instructions, but it fails with a kernel panic, same as the pre-built image.

My CPU board has an "old" SDRAM chip. Does that require some special handling?

LubOlimex

Did you use sunxi or mainline u-boot? This is the difference between compilation for different RAM chips. Check again the instructions here:

https://github.com/OLIMEX/OLINUXINO/tree/master/SOFTWARE/A13/A13-build
Technical support and documentation manager at Olimex