I don't get any output in ElectricGuru

Started by RediT, January 25, 2021, 05:42:14 am

Previous topic - Next topic

RediT

Hello,

I'm using the ECG shield with a Olimexino 328. I uploaded the available sketch with no issues and atached the electrodes. The problem is that I don't get any readings once I start ElectricGuru. I have everything set up. The right port, the right preferences and the code is running fine. I'm not sure what is the issue.

The link provides a picture of the ELEctricGuru on my computer.

I would really appreciate some help. Thank You.

LubOlimex

Where is the link?

Did you set the jumpers as recommended in the manual? What is the state of the REF_E jumper?


What kind of electrodes do you use? How do you apply them?
Technical support and documentation manager at Olimex

RediT

Thank you for replying. I'm sorry I thought I posted the link. Here it is: https://ibb.co/6HTktby.

I'm using the gel electrodes and placing them as mentioned in the manual. I also tryed to change their positions but it didn't change anything.

LubOlimex

Did you start the visualization, it should be the button top left corner, looks like green traffic light or semaphore.
Technical support and documentation manager at Olimex

RediT

Yes. The picture shows the output after starting the visualization. It runs for a while but it doesn't show anything.

LubOlimex

It feels like something is completely wrong with the jumpers. In the worst case scenario there should be AT LEAST flat line. Please re-do the whole setup and make sure the jumpers are set as per manual.

If the issue persist you can try to setup the visualization with Arduino, follow this document (just instead of Olimexino-2560, select Olimexino-328 in the board manager):

https://www.olimex.com/Products/Duino/AVR/OLIMEXINO-2560/resources/Olimex2560-EKG.pdf
Technical support and documentation manager at Olimex

RediT

I checked the jumpers and all seems fine. I'm really not sure what the problem can be. Here are some pictures showing my setup:

https://ibb.co/tQ5CVVR

https://ibb.co/jZC3j4f

https://ibb.co/vV2QrhS

Thank you for your time.

LubOlimex

The hardware is connected properly, but man, neither the EKG shield, nor the electrodes are made or sold by Olimex. I have no idea what is this board and how does it work, I am not familiar with it. Please contact the manufacturer of the EKG shield with questions why the shield doesn't show EKG.
Technical support and documentation manager at Olimex