A20 Lime2 LCD problem

Started by woj, March 15, 2019, 11:21:56 am

Previous topic - Next topic

woj

Hello!

I had the A20 Lime2 board and two LCD10TS from Olimex. One is Rev.A and second is Rev.B.
Rev.A work well with A20 Lime2, but Rev.B show only the white stripes.
I have checked LCD Rev.B with boards A10 Lime and A10S Micro and with both of them it works very well.
What is a difference between LCD Rev.A and Rev.B Lime2 connection?
Anybody had similar problem?

Thanks in advance!
Wojtek

LubOlimex

Technical support and documentation manager at Olimex

woj

Thanks, it can be related with it.

I make some test and I can add some information. I am using the newest version of Android 4.4.2 for SD 8GB card. It is for 7 inch display. I have 10 inch screens, so the parameters was not proper for them. But on Rev.A I saw, that it was working.
I change the script.bin to adjust screen parameters to 10'. It does not change anything. The system is still showed in 800x480 window. Did I make mistake in script.bin? I set:

[lcd0_para]
lcd_used = 1
lcd_x = 1024
lcd_y = 600
lcd_width = 0
lcd_height = 0
lcd_dclk_freq = 65
lcd_pwm_not_used = 0
lcd_pwm_ch = 0
lcd_pwm_freq = 10000
lcd_pwm_pol = 0
lcd_if = 0
lcd_hbp = 160
lcd_ht = 1055
lcd_vbp = 23
lcd_vt = 1050
lcd_vspw = 0
lcd_hspw = 0
lcd_hv_if = 0
lcd_hv_smode = 0
lcd_hv_s888_if = 0
lcd_hv_syuv_if = 0
lcd_lvds_ch = 0
lcd_lvds_mode = 0
lcd_lvds_bitwidth = 0
lcd_lvds_io_cross = 0
lcd_cpu_if = 0
lcd_frm = 1
lcd_io_cfg0 = 0
lcd_gamma_correction_en = 0
lcd_gamma_tbl_0 = 0x0
lcd_gamma_tbl_1 = 0x10101
lcd_gamma_tbl_255 = 0xffffff

Greeting,
Woj

LubOlimex

Hey,

QuoteI make some test and I can add some information. I am using the newest version of Android 4.4.2 for SD 8GB card. It is for 7 inch display.


Hmm, there is already Android image for SD card for 10 inch display, did you test with it also? It is available here: https://www.olimex.com/wiki/images/2/28/A20_Lime2_Android_4.22_SD_card_LCD_1024x600_HDMI.torrent
Technical support and documentation manager at Olimex

woj

Thanks. I have this Android image. It have to be written by PhoenixSuit. I cannot use it because my Windows 7 x64 refused to install the PhoenixSuit drivers. I tried different configuration with or without drivers signatures, but up to now I do not succeed. I will have to fight more.

LubOlimex

Technical support and documentation manager at Olimex

woj

Thanks! Now everything work fine with all revision of LCD :) .

Thank you very much for support!
Greetings,
Woj