Buildroot support for olinuxino

Started by zgyarmati, November 18, 2012, 10:21:57 pm

Previous topic - Next topic

zgyarmati

I started to add olinuxino board support to Buildroot (http://buildroot.uclibc.org/), if anybody is interested it's available here: https://gitorious.org/buildroot-olinuxino/buildroot-olinuxino.
To build a boot and a base rootfs image, clone the git repo, and just follow the instructions listed in the board/olinuxino/olinuxino-maxi/readme.txt (online available here: https://gitorious.org/buildroot-olinuxino/buildroot-olinuxino/blobs/master/board/olinuxino/olinuxino-maxi/readme.txt)
Any feedback is welcome, as i still need to test everything, but so far it seems everything works well with the built image.

  It uses 2.6.35.3 kernel, but it would be nice to use the current mainline kernel of course. How is the situation now, is there a patchset to 3.6 or 3.7 which makes everything working on the board? All what i found is from August, and it seems they had some issues with the USB devices...
--
Zoltan Gyarmati
https://zgyarmati.de

tomasmigone

Hi, i was configuring buildroot myself when i found this post.
im cloning and compiling atm.
ill let you know how things go.
thanks!

jlumme

I've got it running with the 3.6 kernel without major issues. Network and all.

How did you define your /dev directory ? Do you use the static tables, any hints on configuring it ?
I have some ACM devices, that are currently not working if I plug them in, but I'm assuming this is because the nodes are not available in /dev yet (ttyACM0 etc)

zgyarmati

Hi,
in the linked config i used enabled udev, i didn't try it with ACM devices, but it should work...i'll try then the 3.6 kernel, did you use any patches, or just the mainline vanilla?



--
Zoltan Gyarmati
https://zgyarmati.de

jlumme

There were 3 patches to the freescale's mainline. These instructions:
https://github.com/koliqi/imx23-olinuxino/blob/master/Building%20a%20kernel%20%20for%20the%20OLinuXino.md

I'll take a look at your config, thanks

zgyarmati

Unfortunately i couldn't make the sound working with the above linked patches...
anybody else made the sound working with this kernel version:
https://github.com/koliqi/imx23-olinuxino/blob/master/Building%20a%20kernel%20%20for%20the%20OLinuXino.md ?
--
Zoltan Gyarmati
https://zgyarmati.de

Fadil Berisha

Needed to port old drivers on new kernel. This part still missing.

Fadil Berisha

zgyarmati

ah, i see, let me know if any testing resources needed ;)
--
Zoltan Gyarmati
https://zgyarmati.de