Olimex Support Forum

OLinuXino Android / Linux boards and System On Modules => iMX233 => Topic started by: Landoro on March 30, 2015, 06:56:09 pm

Title: PWR LED blinking after GPIO testing on i.MX233?
Post by: Landoro on March 30, 2015, 06:56:09 pm
Hello everyone, I'm a student in Plovdiv, Bulgaria learning how to use the iMX233 - oLinuxino - MAXI.
I was trying to work with the GPIOs and all of a sudden the kit died and the PWR LED started blinking.
I has been so ever since I tried doing the blinking LED example from Olimex's site.

What does this mean?
Thanks in advance!
Title: Re: PWR LED blinking after GPIO testing on i.MX233?
Post by: Landoro on March 30, 2015, 07:47:25 pm
I tried switching the power supply to 9V (2.0 A), changed it from the 12V (0.5A) and the RESET BUTTON started burning and caught smoke ?!!??
Any ideas what could be happening?
Title: Re: PWR LED blinking after GPIO testing on i.MX233?
Post by: Kruser on May 15, 2020, 10:29:00 am
domyessay (https://domyessay.onl/thesis-writing/)

Hello, I'm a student at Technical University Varna. I'm doing my project for a thesis on Electronics and need help with the LED attached to pin18 on the board. It corresponds to gpio17 in Linux. But the board crashes immediately, when I try to set the value to 0.
Title: Re: PWR LED blinking after GPIO testing on i.MX233?
Post by: Kruser on May 15, 2020, 10:30:17 am
Where can I find the mapping tutorial between the Linux pin numbers and the iMX233 pin numbers? I can't find a pdf of the Olinuxino Maxi User Manual.
Title: Re: PWR LED blinking after GPIO testing on i.MX233?
Post by: JohnS on May 15, 2020, 12:58:24 pm
A web search using your words got me
https://www.olimex.com/Products/OLinuXino/iMX233/iMX233-OLinuXino-MAXI/resources/iMX233-OLINUXINO-MAXI.pdf

What else did you want?

John
Title: Re: PWR LED blinking after GPIO testing on i.MX233?
Post by: LubOlimex on May 18, 2020, 10:21:35 am
I believe Linux number = 32 * <GPIO bank number> + <GPIO pin number in the bank>

Which board exactly do you have and where exactly on the board (connector name, pin name) you try to connect the LED?