Olimex Support Forum

OLinuXino Android / Linux boards and System On Modules => A20 => Topic started by: vishnuj17 on May 12, 2014, 10:24:48 am

Title: Help needed with ethernet for A20-OLINUXINO-MICRO
Post by: vishnuj17 on May 12, 2014, 10:24:48 am
Hi,

I'm a newbie to A20.When i try to interface A20_GPIO using python.. its showing error "Module not found". So I tried to install A20_GPIO package,but is getting into trouble since I'm not getting internet connection to my board which I suspect is since ethernet is not working. As said in the user manual, I enabled the card using the command 'dhclient eth0'. But stil network is not getting connected.

Please help me on this.

Thanks,
Vishnu
Title: Re: Help needed with ethernet for A20-OLINUXINO-MICRO
Post by: MBR on May 16, 2014, 10:47:22 am
Does your network support DHCP? And is there a connection, at least on link level? (Are the LEDs switch/router/whatever on?)
Title: Re: Help needed with ethernet for A20-OLINUXINO-MICRO
Post by: Lurch on May 16, 2014, 12:47:30 pm
What is the output of the command ifconfig?
Title: Re: Help needed with ethernet for A20-OLINUXINO-MICRO
Post by: Couby on June 10, 2014, 09:06:44 am
I also followed the recommanded actions but still have difficulties getting it running after a reboot.

Do we need to execute 'dhclient eth0' at each reboot ?

There is a DHCP in my network and connection was ok in my last attempt.
Title: Re: Help needed with ethernet for A20-OLINUXINO-MICRO
Post by: jlucius on June 10, 2014, 10:57:02 am
I am always doing

ifconfig eth0 up
dhclient eth0

I donĀ“t know if the first step is needed but when I boot the interface is down. This should be fixed in the image if possible.
Title: Re: Help needed with ethernet for A20-OLINUXINO-MICRO
Post by: Couby on June 10, 2014, 01:44:59 pm
Oki, would it work adding a shell script with that in /etc/init.d ? (sorry I'm a Linux-n00b... :-[)
Title: Re: Help needed with ethernet for A20-OLINUXINO-MICRO
Post by: Couby on June 22, 2014, 10:51:07 am
Quote from: Couby on June 10, 2014, 01:44:59 pm
Oki, would it work adding a shell script with that in /etc/init.d ? (sorry I'm a Linux-n00b... :-[)


For that, simply edit /etc/network/interfaces (uncomment auto eth0) :
auto eth0
iface eth0 inet dhcp


Thank you Guigui for the tip ;).
Title: Re: Help needed with ethernet for A20-OLINUXINO-MICRO
Post by: dmalik on February 03, 2015, 11:18:58 pm
with this confing in /etcnetwork/interfaces no ethernet network !
i use micro sd with a20-lime2_debian_3.4.90_release_2.img.
thanks forr help
dm
Title: Re: Help needed with ethernet for A20-OLINUXINO-MICRO
Post by: Gerrit on February 04, 2015, 02:35:06 am
the topic is about a A20-OLINUXINO-MICRO is you are using that one or a A20-OLinuXino-LIME then the ethernet will not work with a lime2 image like you are talking about