ESP32-EVB Rev F Ethernet Not Working

Started by hiren, October 26, 2021, 09:55:15 am

Previous topic - Next topic

hiren

Hi,
I have ESP32-EVB (board link https://www.olimex.com/Products/IoT/ESP32/ESP32-EVB/open-source-hardware).
I am using this board with arduino and all works well with wifi. When I tried to work with ethernet example of wifi -> ETH_LAN8720 mentioned in the link (https://www.olimex.com/Products/IoT/ESP32/_resources/Arudino-ESP32.txt) I an getting the error like wrong chip id.
Kindly Help me in this regards...

hiren

Hi, After adding delay in startup I am able to remove the error but now I am getting the message ETH Connected ETH Disconnected continuously.....

LubOlimex

Try to press the on-board reset button when this happens and wait to see if it stills connects and disconnects. If it does then double check your network setup:

Is the DHCP enabled? Is your network equipment providing giving proper IPs?
Technical support and documentation manager at Olimex

hiren

Hi,
Sorry for late reply as I am out for some another work
I have tested today as per your message but no sucess...


Is the DHCP enabled? Is your network equipment providing giving proper IPs?
Yes DHCP is enabled and it provides proper IP...

LubOlimex

Can you try to other things:

1) After you upload the code, disconnect the USB and reconnect it and then open the serial and check if the Ethernet started working.

2) If the problem remains it can be caused by improper version of ESP32 libraries, a couple of years ago I managed to replicate the issue and it was caused by improper version of the libraries that didn't go away after regular update, I had to delete the whole ESP32 for Arduino IDE and re-download it to make it work, refer to this post:

https://www.olimex.com/forum/index.php?topic=6699.msg26176#msg26176
Technical support and documentation manager at Olimex

hiren

Hi,
Thanks for your response..
Let me check with fresh installation...