Welcome, Guest

Author Topic: SD card not supprot bu OLinuXino-Mini  (Read 2470 times)

Pramod Kumar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
SD card not supprot bu OLinuXino-Mini
« on: January 05, 2013, 05:18:43 PM »
Hi,

I have recieved board 2 nos OLinuXion-Mini boards. Fcaing one problemin one board as given below

When Power on on Reset it shows Message on Serial Port 0x8020a014.

When SD card inserted it shows 0x8020a007

I am not understanding that what wrong is going on

Fadil Berisha

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 124
  • Karma: +7/-0
Re: SD card not supprot bu OLinuXino-Mini
« Reply #1 on: January 05, 2013, 08:44:57 PM »
Hi Pramod
To help you to interpret error codes - you may search Google for file IMX23_ROM_Error_Codes.pdf. There are defines with error codes generated from internal ROM.

Hope this help
Fadil Berisha

Pramod Kumar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
Re: SD card not supprot bu OLinuXino-Mini
« Reply #2 on: January 07, 2013, 02:43:53 PM »
I have download IMX23_ROM_Error_Codes.pdf. Error 0x8020A007 point to SD CONFIG BLOCK NOT FOUND.

Is this problem due to Hardware / Software /SD card ?

I an sure for Hardware because it gives Code 0x8020A14 with out card same as evaluation board 2.
Software on SD card also OK because it works OK on evaluation board 2.

Pramod Kumar

olimex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 815
  • Karma: +22/-3
Re: SD card not supprot bu OLinuXino-Mini
« Reply #3 on: January 07, 2013, 03:56:56 PM »
usually this problem is when imx233 can't read the card, try with other card, make sure you inserted the card correctly to the end of the socket

Pramod Kumar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +0/-0
Re: SD card not supprot bu OLinuXino-Mini
« Reply #4 on: January 14, 2013, 07:36:43 AM »
HTLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLFC
PowerPrep start initialize power...
Battery Voltage = 3.68V
5v source detected.Valid batteryvoltage detected.Booting from batteryvoltage sourHTLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLFC
PowerPrep start initialize power...
Battery Voltage = 3.67V
5v source detected.Valid batteryvoltage detected.Booting from batteryvoltage sourHTLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLFC
PowerPrep start initialize power...
Battery Voltage = 3.67V
5v source detected.Valid batteryvoltage detected.Booting from batteryvoltage sour

On Every RESET above message appears on terminal.
Some body tell me why not booting my board properly.

Regards,
Pramod Kumar