Welcome, Guest

Author Topic: Cannot connect WiFi with A13  (Read 610 times)

Ricardo Brandão

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
Cannot connect WiFi with A13
« on: March 23, 2018, 04:31:29 AM »
Hi All,

I bought a Olinuxino A13 in 2013, at that time I tested Debian and Android and worked fine. I got access WiFi with Android, at that time I didn't tested WiFI through Debian.

Now I decided come back to it, using the same SD I booted and I got access to Debian. I didn't get test Android due I don't have anymore the flat cable to LCD.

Anyway, I tried to configure WiFi following these instructions[1].

Typing
Code: [Select]
ifconfig -a[code] I found out the wifi is on wlan6.

With this information I edited the file [code] /etc/network/interfaces
:

Code: [Select]
auto wlan2
iface wlan2 inet dhcp
wpa-ssid MySSID
wpa-psk MyNetWork


I reboot it, but I didn't get connection to my network.

Is there any other thing to do? Is there any log to see if anything is wrong? Could I try to connect without reboot, as we do in our computers?

Thanks

[1] https://www.olimex.com/wiki/Configuration_of_hardware_in_the_debian_image

MarkusP

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: Cannot connect WiFi with A13
« Reply #1 on: March 23, 2018, 10:17:40 AM »
Hi Ricardo,

which image are you using?

I'm running a bootstrapped image of Debian Stretch with mainline kernel v4.15.x. WLAN works with both the old and the new wifi chip. It's quite weak, but that's for sure mostly caused by the aluminium housing of my A13.

For the configuration of the wifi I'm using wpasupplicant.

/etc/network/interfaces
Code: [Select]
auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp
    wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

/etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf
Code: [Select]
country=DE
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=0
eapol_version=1
update_config=0

network={
    group=CCMP TKIP
    key_mgmt=WPA-PSK
    pairwise=CCMP TKIP
    proto=RSN WPA
    psk="xyz"
    scan_ssid=1
    ssid="xyz"
}

Ricardo Brandão

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
  • Karma: +0/-0
Re: Cannot connect WiFi with A13
« Reply #2 on: March 24, 2018, 02:01:18 AM »
Hi @MarkusP


which image are you using?


running
Code: [Select]
uname -a I got:

Code: [Select]
Linux debian 3.0.42+ #1 PREEMPT Fri Nov 9 02:04:58 EST 2012 armv71 GNU/Linux


For the configuration of the wifi I'm using wpasupplicant.

/etc/network/interfaces
Code: [Select]
auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp
    wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

/etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf
Code: [Select]
country=DE
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=0
eapol_version=1
update_config=0

network={
    group=CCMP TKIP
    key_mgmt=WPA-PSK
    pairwise=CCMP TKIP
    proto=RSN WPA
    psk="xyz"
    scan_ssid=1
    ssid="xyz"
}

I ran these commands/edited file and continue with problem.

I've tried follow these instructions.https://unix.stackexchange.com/questions/283722/how-to-connect-to-wifi-from-command-line. But no results as well.

I'll try to build the newest image to the SDCard.