Welcome, Guest

Author Topic: [PIC 32 MAXI WEB] I2C not functional  (Read 1765 times)

benzinho

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
[PIC 32 MAXI WEB] I2C not functional
« on: November 19, 2015, 07:34:48 PM »
Hi, i have a Pic 32 Maxi Web and i have been facing frustrating days since tried to put a simple  I2C communication working with a TC74 Termometer. I don't think it is a problem in the code since i have absolutely no clock or data signal, checking with an oscilloscope both are always is stuck on high. I notice that the board has internal I2C pull ups, so i'm not using any external. Does someone have an idea on what could possible be ?
I'm using the I2C functions on the plib.h library, although i already tried with my own, tested in the past, and also with no success.

Code: [Select]
#include <plib.h>
#include <stdint.h>

#define SENS_ADDRESS 0x4D // device dependent
#define WRITE 0
#define READ 1
#define SYSCLK 80000000L
#define PBCLK  40000000L

#define ADDR_WR ((SENS_ADDRESS << 1) | WRITE)

void main (void) {
   
    SYSTEMConfigPerformance(SYSCLK);

    I2CEnable(I2C1, TRUE);
    I2CSetFrequency(I2C1,PBCLK,100000);
   
   
    while(1){
         
        while(!I2CBusIsIdle(I2C1));

        I2CStart(I2C1);

        while(!I2CTransmitterIsReady(I2C1));

        I2CSendByte(I2C1, 0x1);

        if(I2CTransmissionHasCompleted(I2C1))
        {
            if (I2CByteWasAcknowledged(I2C1))
            {
            printf("Ack");
            }
        }
           and continues but i think it would be enough to see the clock signal.....

 

Thank you very much

JohnS

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1723
  • Karma: +33/-48
Re: [PIC 32 MAXI WEB] I2C not functional
« Reply #1 on: November 20, 2015, 12:08:50 PM »
For those who don't know enough... maybe say more about which pins you hope to see what occur on.

If any are analog, be sure to turn that off.

John