[SOLVED] Can't get accelerated video

Started by yoann_q, October 24, 2015, 02:14:07 pm

Previous topic - Next topic

yoann_q

October 24, 2015, 02:14:07 pm Last Edit: October 24, 2015, 07:19:41 pm by yoann_q
hi,
i install the linux image from the wiki and
i follow the instructions here http://linux-sunxi.org/Cedrus to activate video acceleration (vdpau) on my a10lime,
when i test the fonction i use vdpauinfo and the report seems ok (see below)
but whe i use mpv to test with big_buck_bunny example using the option below
[cplayer] Command line: 'mpv' '-v' '--vo=vdpau' '--hwdec=vdpau' '--hwdec-codecs=all' 'big_buck_bunny_1080p_H264_AAC_25fps_7200K.MP4'

i get the message :
[vo] Video output vdpau not found!
[cplayer] Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.
[cplayer] Video: no video

and of course no video displayed
i try different things , using a newer kernel,
is there someone who succeed to activate the video hw acceleration?
thanks



display: :0.0   screen: 0
[VDPAU SUNXI] VE version 0x1623 opened.
API version: 1
Information string: sunxi VDPAU Driver

Video surface:

name   width height types
-------------------------------------------
420     8192  8192 

Decoder capabilities:

name               level macbs width height
-------------------------------------------
MPEG1                16  9216  2048  1152
MPEG2_SIMPLE         16  9216  2048  1152
MPEG2_MAIN           16  9216  2048  1152
H264_BASELINE        16  9216  2048  1152
H264_MAIN            16  9216  2048  1152
H264_HIGH            16  9216  2048  1152

Output surface:

name              width height nat types
----------------------------------------------------
B8G8R8A8          8192  8192    - 
R8G8B8A8          8192  8192    - 

Bitmap surface:

name              width height
------------------------------

Video mixer:

feature name                    sup
------------------------------------
DEINTERLACE_TEMPORAL             -
DEINTERLACE_TEMPORAL_SPATIAL     -
INVERSE_TELECINE                 -
NOISE_REDUCTION                  -
SHARPNESS                        -
LUMA_KEY                         -
HIGH QUALITY SCALING - L1        -
HIGH QUALITY SCALING - L2        -
HIGH QUALITY SCALING - L3        -
HIGH QUALITY SCALING - L4        -
HIGH QUALITY SCALING - L5        -
HIGH QUALITY SCALING - L6        -
HIGH QUALITY SCALING - L7        -
HIGH QUALITY SCALING - L8        -
HIGH QUALITY SCALING - L9        -

parameter name                  sup      min      max
-----------------------------------------------------
VIDEO_SURFACE_WIDTH              y         0     8192
VIDEO_SURFACE_HEIGHT             y         0     8192
CHROMA_TYPE                      y 
LAYERS                           y         0        0

attribute name                  sup      min      max
-----------------------------------------------------
BACKGROUND_COLOR                 - 
CSC_MATRIX                       - 
NOISE_REDUCTION_LEVEL            - 
SHARPNESS_LEVEL                  - 
LUMA_KEY_MIN_LUMA                - 
LUMA_KEY_MAX_LUMA                - 




yoann_q

solved
after some tests ,i reinstall the stock image
+ update
+ install libvdpau (see http://linux-sunxi.org/Cedrus)

test with mplayer --> ok
test with ffmpeg (from https://github.com/stulluk/FFmpeg-Cedrus, includes vdpau support) --> ok