Welcome, Guest

Author Topic: AM3352-SOM Latest u-boot (MLO) issue  (Read 3205 times)

bruceuk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
  • Karma: +0/-0
AM3352-SOM Latest u-boot (MLO) issue
« on: April 22, 2015, 01:20:08 PM »
Hi

Anybody managed to build and use the latest uboot for am3352-som? I think my issue is with the resulting MLO not loading.

After using "dd" to write MLO and u-boot.img to the sdcard, insert and power on I get nothing, absolutely zero.

After trying various things I thought I would try using the olimex MLO together with my version (2015.04-rc5) of u-boot......then I can boot, so the issue is definitely something with my resulting MLO.

Builroot build options:
BR2_TARGET_UBOOT=y
BR2_TARGET_UBOOT_BOARDNAME="am335x_evm"
BR2_TARGET_UBOOT_FORMAT_BIN=y
BR2_TARGET_UBOOT_FORMAT_IMG=y
BR2_TARGET_UBOOT_SPL=y
BR2_TARGET_UBOOT_SPL_NAME="MLO"




Here the MLO from olimex uboot (2013.10) loads and outputs to screen
U-Boot SPL 2013.10 (Apr 22 2015 - 07:40:06)
get_dpll_ddr_params
set_mux_conf_regs
--DEBUG-- Configuring i2c1 pinmux
--DEBUG-- Configuring mii1 pinmux
--DEBUG-- Configuring mmc0 pinmux
--DEBUG-- Configuring mmc1 pinmux
sdram_init
am33xx_spl_board_init
spl_board_init end



The MLO then loads the latest u-boot:

U-Boot 2015.04-rc5 (Apr 21 2015 - 21:45:08)

       Watchdog enabled
I2C:   ready
DRAM:  512 MiB
board_init
NAND:  0 MiB
MMC:   OMAP SD/MMC: 0, OMAP SD/MMC: 1
*** Error - No Valid Environment Area found
*** Warning - bad CRC, using default environment

board_late_init
Net:   <ethaddr> not set. Validating first E-fuse MAC
cpsw, usb_ether
Hit any key to stop autoboot:  0
switch to partitions #0, OK
mmc0 is current device
SD/MMC found on device 0
reading boot.scr
** Unable to read file boot.scr **
reading uEnv.txt
493 bytes read in 5 ms (95.7 KiB/s)
Loaded environment from uEnv.txt
Importing environment from mmc ...
Running uenvcmd ...
Booting from network ...
cpsw Waiting for PHY auto negotiation to complete. done
link up on port 0, speed 100, full duplex
Using cpsw device
TFTP from server 192.100.1.10; our IP address is 192.100.1.96
Filename 'zImage'.
Load address: 0x82000000
Loading: T #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         ########################################
         723.6 KiB/s
done
Bytes transferred = 4391712 (430320 hex)
link up on port 0, speed 100, full duplex
Using cpsw device
TFTP from server 192.100.1.10; our IP address is 192.100.1.96
Filename 'am335x-boneblack.dtb'.
Load address: 0x88000000
Loading: ###
         4.1 MiB/s
done
Bytes transferred = 30065 (7571 hex)
Kernel image @ 0x82000000 [ 0x000000 - 0x430320 ]
## Flattened Device Tree blob at 88000000
   Booting using the fdt blob at 0x88000000
   Loading Device Tree to 8fff5000, end 8ffff570 ... OK

Starting kernel ...

[    0.000000] Booting Linux on physical CPU 0x0
[    0.000000] Initializing cgroup subsys cpu
[    0.000000] Linux version 4.0.0-rc5 (bruce@core.home.local) (gcc version 4.9.2 (Buildroot 2015.05-git-00468-g2d05afa-dirty) ) #1 Tue Apr 21 21:51:02 BST 2015
[    0.000000] CPU: ARMv7 Processor [413fc082] revision 2 (ARMv7), cr=10c5387d

bruceuk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
  • Karma: +0/-0
Re: AM3352-SOM Latest u-boot (MLO) issue
« Reply #1 on: April 25, 2015, 05:51:26 PM »

Perhaps an issue with "u-boot-2015-04" .... the previous version works as expected:


U-Boot SPL 2015.01 (Apr 25 2015 - 15:46:35)
reading args
reading u-boot.img
reading u-boot.img


U-Boot 2015.01 (Apr 25 2015 - 15:46:35)

       Watchdog enabled
I2C:   ready
DRAM:  512 MiB
NAND:  0 MiB
MMC:   OMAP SD/MMC: 0, OMAP SD/MMC: 1
*** Error - No Valid Environment Area found
*** Warning - bad CRC, using default environment

Net:   <ethaddr> not set. Validating first E-fuse MAC
cpsw, usb_ether
Hit any key to stop autoboot:  0
switch to partitions #0, OK
mmc0 is current device
SD/MMC found on device 0
reading boot.scr