November 13, 2019, 12:10:59 pm

News:

SMF - Just Installed!


Pic32-Maxi-Web DemoSoft C32 project build issues

Started by Andrew, May 27, 2013, 03:49:18 pm

Previous topic - Next topic

Andrew

May 27, 2013, 03:49:18 pm Last Edit: May 27, 2013, 03:54:40 pm by Andrew
Hi!

I would like to customize pic32-maxi-web's project for my needs. I stucked at point reproduce the original project by source code.

There is a function conflicting issue in C32 project. It's reason is probably the other version of C32 compiler. Build info in README.txt says C32 1.10B. I cannot obtain that version anymore. Neither that compiler nor older libraries. For example my C32 is version 2.02.

The main problem is an "ultoa()" function.


From Helpers.h under TCPIP Stack (project's own directory):

#if !defined(__18CXX) || defined(HI_TECH_C)
char *strupr(char* s);

#if defined(HI_TECH_C)
// HI-TECH PICC-18 PRO 9.63 seems to already have a ultoa() library
// function, but the parameter list is different!
#define ultoa(val,buf) ultoa((buf),(val),10)
#else
void ultoa(DWORD Value, BYTE* Buffer);
#endif
#endif


Original gcc stdlib header (installed C32 compiler's directory):

#if !defined (_DEFINED_ULTOA)
extern char * ultoa(char * buf, unsigned long val, int base);
#undef _STDLIB_ULTOA
#define _STDLIB_ULTOA
#ifdef __C32_VERSION__
#define _C32_ULTOA
#endif
#endif





Steps to reproduce:

1. Download mplab (actually 8.91) from Microchip's official site here:
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en019469&part=SW007002
(bottom of this page "MPLAB IDE v8.91")

2. Clean install it. It will install C32 Suite (free compiler) too.

3. Donwload Olimex project from here:
[url="https://www.olimex.com/Products/PIC/Development/PIC32-MAXI-WEB/resources/DemoSoftPIC32-MAXI-WEBv1_01.zip"]https://www.olimex.com/Products/PIC/Development/PIC32-MAXI-WEB/resources/DemoSoftPIC32-MAXI-WEBv1_01.zip[/url]

4. Unzip it results a directory "DemoSoft". Double click "DemoSoft/PIC32-MAXI-WEB v1.00.mcw"
will open it with mplab installed before.

5. It will complain on start:

I have ignored it (also problem, but not the only one)

6. In MPLAB main menu: "Project" / "Clean" click,

7. In MPLAB main menu: "Procject" / "Build All" click will result a pop up window:
"Tool-Location Discrepancy: MPLAB C32 C Compiler (pic32-gcc.exe)", and offers your
location as "MPLAB IDE". Click "Use This".

Building result is 19K text. I cannot upload compiler's result as attachment. "Attachments and other options" below here not gives upload option (using latest Firefox) or at least i have not found it. Inserting 19K text is not funny, so i will not do that unless someone needs it as it is. The first error message is related to ultoa() mentioned above. The build fails.

Sry for long post  ::)

LubOlimex

Hello Andrew,

These are errors caused by the different compiler version. You may find older compilers at the bottom of the archive page under "MPLAB C Compiler for PIC32". Direct link to the MPLAB archives: http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en023073.

Our work to adjusting PIC32-MAXI-WEB with latest XC32 compiler is under progress and hopefully we can release it soon.

Best regards,
Lub/OLIMEX
Technical support and documentation manager at Olimex

Andrew

Hi Lub!

Still have version related problems. Already i can rebuild the project successfully, however the project's output is not the same as the supported .hex file in DemoSoft directory ("Prebuilt PIC32-MAXI-WEB.hex").


What i did:

I have found [url="http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/MPLAB_IDE_8_50.zip"]http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/MPLAB_IDE_8_50.zip[/url] under your link in the "MPLAB IDE Archives" block (named "MPLAB IDE v8.50"). Clean installed it.

It seems, that mplab contains c32 compiler 1.10 originally, and after the install that stuff can be found under "C:\Program Files (x86)\Microchip\MPLAB C32 Suite". I have deleted that compiler toolchain, and intalled [url="http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/MPLABC32-v110B.exe"]http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/MPLABC32-v110B.exe[/url], what can be found under your link in the "MPLAB C Compiler for PIC32" block (named "v1.10B upgrade" - however it is a full compiler toolchain).


My problem:

Project build command finishes successfully (some warnings, nothing serious), and pickit3 loads that image. The result is dark screen. There is nothing signs of life anymore. Project's output does not work.


Some tests:

If i import & load the original "Prebuilt PIC32-MAXI-WEB.hex", device is works as it is shipped, so i do not think so, there is any pickit3 or icsp or board issue - they are work as should.



Am i doing wrong something?