Olimex Support Forum

OLinuXino Android / Linux boards and System On Modules => AM3352 => Topic started by: fohnbit on February 04, 2016, 08:13:22 am

Title: VLAN?
Post by: fohnbit on February 04, 2016, 08:13:22 am
Hello,

I read that the network switch must be support VLAN?
Why?

I have a normal unmanaged 8-Port Switch ... I can´t enable VLAN there ... this mean I cannot communicate with the AM3352?

Is it possible to turn off the VLAN on the AM332

Thank you!
Title: Re: VLAN?
Post by: LubOlimex on February 04, 2016, 10:52:03 am
Hey,

You need VLAN if you need to use both Ethernet interfaces. If you use just one of them you don't need VLAN enabled.

Check here for more information about the VLAN: http://processors.wiki.ti.com/index.php/AM335x_CPSW_(Ethernet)_Driver's_Guide (http://processors.wiki.ti.com/index.php/AM335x_CPSW_(Ethernet)_Driver's_Guide)

Best regards,
Lub/OLIMEX
Title: Re: VLAN?
Post by: fohnbit on February 04, 2016, 03:06:36 pm
OK, then I can´t use it.

I need 2 LAN´s without VLAN for 2 seperate LAN´s

Thank you!
Title: Re: VLAN?
Post by: LubOlimex on February 04, 2016, 04:29:32 pm
Well, that's the way TI's Common Platform Ethernet Switch (CPSW) works by default. It is also explained here: http://processors.wiki.ti.com/index.php/Linux_Core_CPSW_User's_Guide (http://processors.wiki.ti.com/index.php/Linux_Core_CPSW_User's_Guide)

Best regards,
Lub/OLIMEX
Title: Re: VLAN?
Post by: vinifr on March 09, 2016, 09:02:37 pm
Check: https://www.olimex.com/forum/index.php?topic=4313.msg20497#msg20497 (https://www.olimex.com/forum/index.php?topic=4313.msg20497#msg20497)